Rönnapel

Integrerat umgängeskök med massor av förvaring i anslutning till finrummet

Ett kök är inte bara ett kök. I detta fina radhus från 50-talet var köket ursprungligen placerat ungefär på samma plats, men för övrigt helt avskilt från det övriga huset. I vårt förslag blev köket, matrummet, vardagsrummet och arbetshörnan en integrerad helhet. Köksmöblerna går naturligt över till att bli förvaring och sedan vidare till en arbetshörna. Däremellan finns till och med ett litet barskåp dolt! Stommar utförda i massivt trä, matchande golvet i massiv ask från samma träd. Lådfronter målade i tidens anda ljust blå med färg från Farrow & Ball. Vackra originaldörrar bevaras restaurerade.

Bänkskivor i Nero Assoluto. Ljust matt kakel på väggen knyter an till golv och stommar.

Integrerade kyl- och frysskåp. Låga överskåp anpassade till den låga takhöjden samt för att ge rummet en horisontell känsla. Små men finurliga lösningar.

Liten arbetshörna avslutar på ett naturligt sätt rummet mot den öppna spisen.

Matplats i det öppna köket gör det lätt för barnfamiljen att samlas.

De små övre luckorna betonar rummets avlånga karaktär. Notera köksöns uppdelning i vertikala paneler, som följer kökets logik. Nyproducerade tidstypiska ljusarmaturer.

”Kitchen & Room hjälpte oss att förvandla vårt nyinköpta radhus. En uppdelad krånglig lösning, blev till ett härligt öppet rum.”

– Richard & Sofi

Se fler kök här