Rönnapel

An integrated kitchen with generous storage

A kitchen for multiple purposes. In this typical 1950s row house, the kitchen war originally separated from the other rooms with walls and hallways. By regarding the whole floor as one project, we created a natural transition from the kitchen to storage to working space to living room.

The cabinetry frames made from solid wood. Note the frames matching the floor of solid ash from the same tree. The drawer fronts have been painted in a light blue from Farrow & Ball. The doors were restored back to its original beauty.

Countertops in Nero Assoluto. Light matt wall tiles matches floor and frames.

 

Integrated fridge and freezer. Low top cabinets designed to fit the low ceilings and to create a horizontal line in the room. Small but smart solutions.

A small working place creates a transition between the kitchen and the living room.

The open kitchen solution welcomes the family to cook and dine together.

The smaller upper cabinets stresses the extended oblong character of the room. Note the partition of the front of the kitchen island vertical panels, following the logic of the kitchen design.

Pendant lights in a newly produced retro style.

“Kitchen& Room helped us transform our new home. What had been a house of small, dark rooms became open, light and friendly.”

– Richard & Sofi

More kitchens here